Alpaca's

Benieuwd naar waar u ons kunt bezoeken?

Fortuna Fairtrade

In 2015 zijn wij gestart met het bedrijf Fortuna Fairtrade. Ons motto is mooie Fairtrade dames kleding van natuurlijke materialen in het hogere segment. In de zomer verkopen wij linnen uit Italie en Batik uit Indonesië maar ook 100% zijde kleding uit India. Al onze kleding is gemaakt van natuurlijke stoffen. In meerdere gevallen ondersteunen we ook een goed doel. Zoals het Mama project uit Gana en het project van de Nederlandse Jolanda uit Cusco Peru.

In de winter richten wij ons op kleding en accessoires van 100% alpacawol uit Peru. Bijzondere
intarsia vesten, jacquard gebreide vesten, maar ook sokken, mutsen, handschoenen en sjaals.

Daarnaast hebben wij de heel betaalbare effen vestjes met cashmere, mooie wollen jasjes en een mooie collectie van een Duitse familie bedrijf gemaakt van katoen met wol.

Wij blijven steeds vernieuwen en wij reizen zelf naar de landen om onze uitgebreide collectie samen te stellen. Wij zijn trots op ons concept.

Vesten en kleding op de markt
Alpaca's op de markt

Alpaca wollen kleding

Alpacawol komt van de alpaca . Alpaca’s leven op de hoogvlakten van Equador, Bolivia Chili, Uruguay en vooral Peru. Alpacawol is een hele zachte wol soort met bijzondere eigenschappen. De wol bevat geen olie en ruikt niet en heel belangrijk de wol is hypoallergeen. Dat wil zeggen dat de wol geen irritatie geeft op de blote huid.
De wol is zeer licht door de holle vezel en thermisch, dus in de zomer verkoelend en in de winter
heerlijk warm. Alpacawol pilt nauwelijks en is minder slijtgevoelig dan andere wol soorten . Het grote voordeel van alpacawol is dat het duurzaam, hoog kwalitatief en zeer comfortabel is. Een kusje van de alpaca…

Fortuna Fairtrade

K.C van der Wolfpark 39
7946 AV, Wanneperveen

KVK: 53861329

Scroll naar boven